HIRDETÉS

Fair Play Szabályzat

Parancsnokok,

Az elmúlt év leforgása alatt, sokat dolgoztunk azon, hogy megfogadva a visszajelzéseket, fejlesszük a játék magját. Egy a legnagyobb aggodalmaitok közül a Fair Play, avagy csalásmentes játék és hogy ezt milyen gyakran különböző modokkal és egyéb nem odaillő alkalmazásokkal zavarják meg egyes játékosok, melyek olyan bónuszokkal, előnyökkel látják el a használót, mely nem sportszerű az adott programot, modot nem használó féllel. Ezek a modok elrontják a játék élvezhetőségét sokatoknak, akik csalás nélkül játszanak.

Amíg mi csendesen intézkedtünk néhány hónapban, hogy megszüntessünk bizonyos csaló modokat, észrevettük, hogy még nem listáztuk ki azokata a modifikációkat melyeket mi csalóknak tartunk és nem magyaráztuk el, miért. Nem voltunk elég következetesek a csalások kezelésében.

Így itt vagyunk ma, hogy mindent jóvátegyünk:

 • Folytatjuk az anti-cheat megoldásainknak bővítését. Reálisan nézve a problémát: nem ígérhetjük, hogy a játék teljes mértékben csalásmentes lesz egy nap. A csalók okosak és a fogócska velük örökké fog tartani. Amit viszont ígérhetünk, az az, hogy folytatjuk a harcot ahogy csak lehet, hogy az ilyen modoktól mentesen tudjatok versengeni, így csökkentve a csalási esetek számát és intézkedve azokkal a játékosokkal szemben, akik valamilyen formában csalnak.
 • Kiemeltük egy listát az illegális modokról, melyet megosztunk veletek itt és most. Továbbá, rajta tartjuk majd a szemünket az érkező modifikációkon, és pontosan frissítjük a listát ezeknek megfelelően.
 • Egy tiszta büntetési rendszert is létrehozunk. Ez egyforma minden régióban és minden olyan játékosra vonatkozik, aki tiltott szoftvert használ.

Játékosok, akiket tiltott modok használásáért kapunk el először, egy figyelmeztetésben és 7 napos felfüggesztésben részesülnek. Ha mégegyszer azt észleljük, hogy csal az illető, véglegesen kitiltjuk a játékból. mielőtt lépünk egy játékos ügyében, a csapatunk átnézi az ügyet, hogy tényleg kiérdemli-e a fegyelmet. Kérünk titeket, hogy bízzatok a döntésükben. Nem kötelesek biztosítani a játékos bizonyítékot, vagy elmagyarázni, melyik mod típust használta a játékos, mely csalásnak bizonyult és nem fogja kiadni ha kéritek, akkor sem.


Mely modifikációk lesznek büntetve?

Tudjuk, sok mod van kint, és mi már néhány hasznosat be is ültettünk a játékba. Azonban néhány mod és szoftver a közösség érdekei ellen működnek, léteznek. Csak hogy tisztázzuk, hogy mi kerül a rossz és jó listánkra mikor szemügyre veszünk egy ilyen szoftvert, három kategóriába soroljuk őket:

 1. Modok, melyek nem látnak el játékbeli fölénnyel, csupán engedélyez néhány adat testreszabását a néző számára. Ezek a hagyományos értelemben vett "tiszta" modok, és szeretjük őket.
 2. Modifikációk, melyek fölényhez juttatják az azt használó játékost az ellenséggel szemben, de valahogy pozitívan járul hozzá a játékhoz a mi szemszögünkből. Rövid távon jó modoknak vesszük őket, és tervezzük a jövőben, hogy beültetjük a vanilla kliensbe.
 3. Modok, melyek előnyhöz juttatnak, és úgy gondoljuk rossz a játéknak. Ezeket csaló vagy illegális névvel illetjük a jövőben.

Lentebb vannak a modok, melyek a harmadik csoport tagjai. Azok akik ilyet használnak és erre fény derül, büntetésben fogank részesülni.

 • Modok, melyek leleplezik az ellenséges harckocsik pozícióját úgy, ahogy a vanilla kliens nem teszi, tehát mutatja a pályán lerombolt tárgyakat a minitérképen valós időben, megmutatja az önjáró lövegek helyzetét a kilött lövedékből kikalkulálva csíkokkal jelölve azt, illetve a felderített ellenséges harckocsikat mutatja akkor is, amikor nem rájuk célzol.
 • Szoftver mely egyszerűbbé teszi a lövések blokkolását azzal, hogy mutatja (pl.: egy lézersugárral) azt, hogy az ellenséges harckocsi hova céloz.
 • Modifikációk, melyek figyelmeztetnek az ellenséges harckocsik lőszerének betöltéséről vagy mutatják az újratöltési időt.
 • Auto-aim vagy az aimbot-ként is emlegetett csalás, mely több funkcióval lát el a vanilla kliensben amúgy megtalálható automata célzásnál, leginkább azok, melyek automatikusan az ellenséges harckocsi gyengepontjaira állnak rá vagy a gyorsaságát (ellenségét) figyelemben véve irányítja a lövést, így a játékos tud koncentrálni a vezetésre.
 • Szoftver, ami engedélyezi a nem prémium fogyócikkek automatikus aktiválását (tehát nem kell neked megnyomnod a gombot, a program megteszi ezt helyetted abban a pillanatban, mikor például kigyullad a motor)
 • Modok, melyek támogatják az ellenséges járművek megtalálását, ha növeled a pályán elhelyezett tárgyak átláthatóságát.
 • Szoftver, mely "szellemeket" hagy az ellenséges harckocsik után az utolsó felderített pozíciójukon.
 • Modok, amik megváltoztatják a fizikai tulajdonságokat, teljesítmények jellemzőit, vagy bármely járműre vagy tárgyra gyakorol hatást a játékban, mely felforgatja a játékszabályokat.


Egy utolsó kategória: játékbeli páncélzatmutató

Hisszük, hogy hatalmas előnyt biztosít ez a használójának. Így, hogy nem kezeltük csalásként a múltban, nem fogjuk hozzáadni a Tiltott Modok Listájához, (Forbidden Mods List - FML) még... Inkább a saját játékbeli páncélmutatón dolgozunk mely funkciója szempontjából, előnyös lesz a játéknak. Majd, mikor bemutatjuk a miénket, minden egyéb mod, mely további információkkal lát el a játékban, hozzá lesz adva a Listához.

Ez csak a meccs közbeni mutatóra vonatkozik. A modifikáció, mely sokatoknak le van töltve, és csak a garázsban tudjátok elérni, nagyon jó. Számunkra, nem csalás. Valójában, azt gondoljuk, hogy a garázsban elérhető mutató, igenis hasznos lehet az újabb játékosoknak, hogy fejleszthessék tudásukat, és megtanuljanak ésszerűbben harcolni a csatatéren. Csak azokat gondoljuk sportszerűtlennek, melyek meccs közben látnak el extra információval és hatással vannak a Fair Play szabályokra.


Létrehoztunk egy egézségesebb környezetet, folytatni fogjuk a játék ellenőrzését és fejleszteni fogjuk ezt a rendszert, hogy jó tapasztalattal rendelkezzenek a játékosok a jövőben. Számítunk a segítségetekre ezen az úton és buzgón várjuk a visszajelzéseiteket.

Vegyük komolyan a játékot, és játsszunk igazságosan!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

a keresés eredménye

Fórum hozzászólások

HELP - Meghívók
2017.02.19. | zeroveritas

Szia! Kliensből nem tudsz meghívót küldeni. A worldoftanks.eu oldalon jelentkezz be, ott tudsz invit...

Felhasználói MOD-ok - 6.érzék mod készítés
2017.02.19. | zeroveritas

A 6. érzék képe könnyen cserélhető, a hanghoz bnk filet kell csinálni, ahhoz nem értek

Felhasználói MOD-ok - 6.érzék mod készítés
2017.02.19. | csallod

Sziasztok! Néhány klántaggal kiötleteltünk egy sixth sense modot(lényegében a képe és hangja változn...

HELP - Meghívók
2017.02.18. | Sloan42

Sziasztok! Egy hete játszom a játékkal, olvastam, hogy lehet meghívót küldeni barátoknak, és akkor ...

HELP - segítség kérés
2017.02.16. | skyborg

Köszönöm, de mi az a spot?

Partner oldalak


Wot Magyar Liga

http://www.simsporttv.com/

http://infestation.gportal.hu/

http://magyartank.gportal.hu/

Kopasz

Roncskutatok

WoWshungary

Xbox